ZF 24

Nanu revine în septembrie la cârma Trezoreriei statului. El este una dintre tinerele speranţe ale finanţelor publice

Ştefan Nanu a fost în ultimii patru ani la Banca Mondială

Ştefan Nanu a fost în ultimii patru ani la Banca Mondială

Autor: Razvan Voican

13.08.2013, 23:11 2445

Ştefan Nanu, 38 de ani, reprezen­tant al României la Banca Mondială în ultimii patru ani, îşi reia de la începutul lunii viitoare postul de director general al Trezoreriei statului din care plecase în 2009 cu suspendare de contract.

Diana Popescu, care a condus Tre­zoreria în ultimul an şi jumătate, va prelua o poziţie de director general adjunct. Mandatul său a fost marcat de o creştere fără precedent a vizibilităţii titlurilor româneşti pe radarele investi­torilor străini, care au ajuns la deţineri de circa 26% din stocul de titluri în lei şi euro emise pe piaţa locală, dar şi de intensificarea prezenţei României pe piaţa externă de capital.

Nanu este una dintre tine­rele speranţe ale administraţiei publice, având deja circa 15 ani de carieră. În 2007 a

ajuns director general al Tre­zoreriei sta­tului, iar în vara lui 2009 a fost trimis la Washington la Banca Mon­­dială (BM). Poziţiile de repre­zen­tant al României la FMI şi Banca Mondială pot reprezenta trambuline spre funcţii înalte în administraţie. Nanu va fi înlocuit la BM de Claudiu Doltu, care a mai deţinut acest post şi care a părăsit după un an funcţia de secretar de stat în Finanţe la fel de discret cum o ocupase.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO