ZF 24

Nemţii de la Lidl vând 15 terenuri cu o suprafaţă totală de 8,5 hectare

Retailerul german  Lidl a preferat să cumpere toate terenurile pe care urma să deschidă magazine noi

Retailerul german Lidl a preferat să cumpere toate terenurile pe care urma să deschidă magazine noi

Autor: Cristina Roşca

16.05.2014, 11:01 6171
Retailerul german Lidl a scos la vânzare 15 terenuri cu o suprafaţă totală de peste 8,5 hectare, acestea fiind adiacente magazinelor deja deschise de companie în mai multe oraşe din ţară precum Buhuşi, Orăştie sau Vaslui.
 
 
La un preţ mediu de 100 de euro pe metrul pătrat, lanţul de magazine de tip discount ar urma să încaseze pentru terenuri circa 8,5 milioane de euro. „Lidl optimizează permanent portofoliul de magazine şi depozite, din punctul de vedere al rentabilităţii acestora. Astfel, terenurile scoase spre vânzare sunt în mare parte terenuri adiacente magazinelor noastre şi sunt proprietatea Lidl România“, spun reprezentanţii companiei germane.
 
Terenurile pentru care lanţul de magazine caută cumpărători au suprafeţe cuprinse între 1.400 mp la Focşani şi 10.000 mp la Oradea. „La noi în oraş cei de la Lidl vor să vândă din parcare pentru că este foarte mare şi nu au ce să facă cu ea“, spune reprezentantul primăriei dintr-o localitate unde germanii au scos la vânzare un teren.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO