ZF 24

Nokia da in judecata producatorii de LCD-uri pentru majorarea preturilor

01.12.2009, 17:18 21

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, adat in judecata mai multi producatori care realizeaza display-urilecu cristale lichide (LCD) folosite de companie la producereamobilelor, conform Wall Street Journal.

In plangere sunt listate 11 companii producatoare de LCD-uri,printre care se afla Toshipba, Philips, Samsung, Sharp, ShungwaPicture Tubes si LG Display.

Conform producatorului finlandez companiile s-au inteles invederea cresterii artificiale a preturilor de pe piata LCD-urilor,intre 1996 si 2006. "Drept urmare, Nokia a avut de suferit", searata in plangerea trimisa Curtii federale a statuluiCalifornia.

O parte dintre companiile chemate in instanta au fost anteriorgasite vinovate pentru convenirea asupra cresterii preturilor decatre Departamentul de Justitie al SUA. LG, Sharp si Shungwa aupledat vinovat si au convenit la plata unor amenzi.

Ecranele cu cristale lichide sunt folosite la realizarea multorelectronice, de la telefoane mobile la netbook-uri, acesteadepasind si ecranele cu plasma in alegerea televizoarelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO