ZF 24

Noua moda a orasenilor: laptele cumparat direct de la dozatorul fermei

14.11.2009, 10:32 62

Tendinta de reorientare a consumului spre alimente naturale adus la dezvoltarea unor ferme din apropierea Bucurestiului, precumferma de lapte Agroindustriala Pantelimon din Bucuresti careproduce 5000-6000 de litri de lapte pe zi, iar 18% din cantitateeste vanduta direct clientilor finali.

Ferma are 500 de vaci, iar inovatia care i-a ajutat peproprietari sa treaca peste anul de criza a fost instalarea unordozatoare de lapte importate din Italia, de unde oricine, pentru 3lei pe litru, se poate aproviziona cu lapte.

"In fiecare zi vin oameni din tot Bucurestiul sa ia lapte.Nebunia cu dozatoarele de lapte a inceput in februarie. Nu neasteptam sa avem atat de mult success, dar am observat cabucurestenii doresc sa iasa din oras.La inceput ne gandeam ca vomvinde 300 de litri de lapte pe zi, dar am ajuns sa vindem dublu",declara Sorin Petcu, unul dintre proprietarii firmei.

Cititi mai multe despre fermele bio din Romania pewww.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO