ZF 24

Nuclearelectrica încearcă să profite de contextul favorabil şi să dea drumul ofertei de listare

Nuclearelectrica încearcă să profite de contextul...

Autor: Andrei Chirileasa

28.08.2013, 00:07 210

Oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO) a Nuclearelectrica ar putea începe pe 9 septembrie, după două luni de amânări. Contextul este favorabil, având în vedere că bursa de la Bucureşti a câştigat aproape 10% în ultima lună, iar compania a raportat un profit record în primul semestru.

Conducerea Nuclear­elec­trica şi brokerii de la Swiss Capital şi BT Securities sunt pe ultima sută de metri cu pregătirea lansării ofertei publice prin care producătorul de energie îşi propune să vândă pe bursă 10% din acţiunile proprii pentru un preţ cuprins între 284 mil. lei (64 mil. euro) şi 380 mil. lei (86 mil. euro).

Săptămâna viitoare, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ur­mează să aprobe prospectul de ofertă, care va fi făcut public vinerea viitoare, iar luni, 9 septembrie, ar urma să înceapă subscrierile, potrivit lui Gabriel Dumitraşcu, responsabilul cu pri­vatizările companiilor din sectorul ener­getic, cel care supervizează din partea guver­nului derularea ofertei Nuclear­electrica.

Aceasta ar fi prima listare pe care statul o face după Transgaz, în decem­brie 2007. Ultima ofertă pu­blică iniţială a unei companii private pe bursa locală a fost în mai 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO