ZF 24

NYTimes: De ce ar vota republicanii din Camera Reprezentantilor un plan de salvare "socialist"?

03.10.2008, 12:15 14

Votul pozitiv al republicanilor din Senatul SUA pentru planul de salvare a sectorului financiar american nu poate fi explicat prin adaugarile ulterioare facute planului, se arata intr-un editorial aparut in

New York Times

.

Conform celor scrise de Jackie Calmes in ziarul american, Camera Reprezentantilor reflecta mai bine nevoile alegatorilor, acestia reprezentand districte, decat senatorii, care reprezinta state intregi. In ciuda faptului ca o serie de republicani si-ar putea schimba votul astazi, majoritatea isi vor mentine pozitia, acestia fiind ingrijorati de efectul pe care adoptarea planului il va avea asupra succesului din alegerile urmatoare pentru Congresul american.

Cu alegerile batand la usa, nu este de mirare ca multi, subordonati supravietuirii in plan politic, vor decide sa sfideze cererea presedintelui a sefului Trezoreriei si a sefului Rezervei Federale, toti trei facand parte din Partidul Republican.

In acelasi timp, printr-un vot negativ, republicanii ar putea arata ca sunt sustinatori ai principiilor partidului, prin opozitia fata de interventiile guvernului in ceea ce ar trebui sa fie o piata libera. Planul de salvare ar putea fi considerat "o alunecare spre socialism", dupa cum a declarat Jeb Hensarling, republican din partea statului Texas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO