ZF 24

O comandă de 900 de maşini îi aduce din nou la muncă, pentru trei zile, pe angajaţii Ford

O comandă de 900 de maşini îi aduce din nou la muncă,...

Autor: Bogdan Alecu

08.05.2014, 00:05 1663

Fabrica Ford de la Craiova a primit o comandă de aproape 900 de maşini astfel că a decis să anuleze trei dintre zilele în care anunţase iniţial că producţia uzinei va fi oprită în lipsa cererii. În perioada septembrie 2013 - iunie 2014 americanii au anunţat un total de 72 de zile de pauză (69 de zile după decizia de ieri).

"Ca urmare a primirii unei comenzi de aproximativ 900 de vehicule B-Max, Ford România confirmă faptul că va elimina trei dintre zilele fără producţie anunţate pentru perioada următoare. Cererea vine de la clienţii noştri din principalele pieţe ale Ford unde noi comercializăm modelul. Ford va continua să-şi adapteze volumele de producţie de la Craiova la cererea din piaţă", au spus oficialii Ford. 

Cele trei zile de producţie necesare vor fi împărţite între lunile mai şi iunie, potrivit companiei. Comanda de 900 de unităţi reprezintă atât maşini livrate către clienţi persoane fizice, cât şi de flote.

În total, prin cele 900 de maşini uzina câştigă venituri suplimentare de aproape 14 mil. euro, având în vedere preţul mediu de circa 15.000 de euro pentru un B-Max.

Vestea vine după ce luna trecută Ford România a anunţat oprirea producţiei pentru 23 de zile în lunile aprilie, mai şi iunie. În aprilie uzina Ford a fost oprită timp de şase zile, dublu faţă de cele trei zile anunţate iniţial la sfârşitul lunii februarie, la care se adăugau opt zile în luna mai, respectiv nouă zile în iunie. Astfel, cele 17 zile fără producţie în mai şi iunie, vor fi reduse la 14.

Anul trecut Ford a fost cel de-al treilea mare exportator al României, după Automobile Dacia şi Rompetrol Rafinare, cu exporturi estimate de ZF la peste 2 mld. euro. Mai mult, cu cele peste 68.000 de maşini asamblate în 2013 în România Ford a susţinut producţia locală, care a ajuns în premieră la 411.000 de unităţi într-un an, iar creşterea de 22% comparativ cu perioada similară a anului trecut a fost cea mai mare din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO