ZF 24

O singura tranzactie online la zece carduri a fost efectuata anul trecut in Romania

O singura tranzactie online la zece carduri a fost efectuata anul trecut in Romania
23.03.2010, 11:47 33

Tranzactiile online au reprezentat doar 1,5% din totalul de 84,4milioane de plati cu cardul efectuate de romani anul trecut in tarasi strainatate, au anunta oficialii Netopia Sistem, furnizor deservicii de microplati. Potrivit acestora, anul trecut in Romanias-a inregistrat in medie o singura tranzactie online la zececarduri.

"Luand in considerare cele aproximativ 12 milioane de carduriactive din Romania si nivelul actual de utilizare al lor intranzactii pe Internet, rezulta ca trebuie sa mai treaca 9 anipentru ca fiecare card sa fie folosit macar o data si pentru oplata online. In 2009 s-a inregistrat, in medie, o singuratranzactie online la 10 carduri", a declarat Antonio Eram, CEO sifondator Netopia Sistem.

Potrivit oficialilor companiei, magazinele online au incasatanul trecut de la cumparatorii romani sub 3% din valoarea platilortotale prin card de peste 3,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO