ZF 24

Orange şi Vodafone extind la nivel naţional reţelele 4G şi mizează pe o explozie a consumului

Orange şi Vodafone extind la nivel naţional reţelele 4G

Orange şi Vodafone extind la nivel naţional reţelele 4G

Autor: Adrian Seceleanu

01.04.2014, 00:08 895

De la începutul acestei luni zeci de oraşe şi sute de localităţi mai mici intră sub acoperirea reţelelor de date 4G ale marilor operatori de telefonie, odată ce companiile intră în posesia noilor frecvenţe radio cumpărate de la stat în 2012.

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, va lansa pe 7 aprilie serviciile de date 4G în 90 de oraşe şi 1.000 de localităţi, respectiv pentru 45% din populaţia României, au anunţat reprezentanţii companiei într-o conferinţă de presă. Începând de la aceeaşi dată acope­rirea reţelei 4G din mediul urban va fi de peste 73%.

WikiZF: Profilul companiei Orange România S.A.

„Este o zi importantă şi pentru România, pentru că prin această lansare sperăm că vom contribui la poziţionarea României în topul ţărilor cu cele mai mari viteze la net din lume“, a declarat Jean-François Falla­cher, CEO al Orange România. „Până acum consuma­torii erau legaţi pentru asemenea viteze de un punct fix, sau de un hotspot, dar acum odată ce acestea devin disponibile în condiţii de mobilitate se va modifica şi comportamentul de consum. Se deschid astfel şi opor­tunităţi noi pentru companii“, a adăugat şeful Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO