ZF 24

Papalekas a cumpărat de la suedezii de la Skanska a doua clădire de birouri Green Court pentru 47 mil. euro

Papalekas a cumpărat de la suedezii de la Skanska a doua...

Autor: Andreea Neferu

10.11.2015, 09:43 3077

Fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, a cumpărat clădirea B a complexului de birouri Green Court de la suedezii de la Skanska pentru 47 mil. euro, potrivit informaţiilor de la bursa de la Londra, unde compania e listată.

Ziarul Financiar a scris încă de acum câteva luni ca Globalworth se află în cursa pentru preluarea acestei clădiri, după ce a achiziţionat şi prima clădire din Green Court pentru 42 mil. Euro.

Globalworth este unul dintre cei mai mari jucatori din industria imobiliara locala. Tot in zona Floreasca-Barbu Vacarescu, unde se afla Green Court, fondul de investitii se apropie de finalizarea imobilului de birouri Bucharest One, o investitie de 100 mil. Euro.

“Această tranzacţie reprezintă un pas important pentru Globalworth, care de acum deţine două din cele trei clădiri (ale complexului Green Court – n.red.) (…) şi îşi consolidează astfel poziţia în noul district de business din Capitală”, a spus Dimitris Raptis, deputy chief executive officer şi CIO al Globalworth.

Clădirea B din Green Court are o suprafaţă închiriabilă de 18.600 de metri pătraţi şi are printre chiriaşi companii precum Sanofi, Adecco, Carrefourt, Colgate Palmolive sau RINF.

Skanska i-a avut drept consultanţi în această tranzacţie pe cei de la firma de consultanţă imobiliară CBRE, în timp ce consultanţa juridică a fost acordată de firma de avocatură PeliFilip. Globalworth a fost consiliat de avocaţii de la NNDKP.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO