ZF 24

PepsiCo aduce trei noi sotimente de Prigat în luptă cu Cappy Pulpy

PepsiCo aduce trei noi sotimente de Prigat în luptă cu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.07.2014, 12:19 496

PepsiCo, prezent pe piaţa locală a băuturilor răcoritoare prin îmbuteliatorul Quadrant-Amroq Beverages (QAB), a lansat trei sortimente de Prigat cu Pulpă: cu portocale, grapefruit şi mandarine.

„Încă din 2005, Prigat a adus pe piaţa românească sortimente de suc de citrice cu pulpă, fiind primul brand care a produs şi distribuit în România acest tip de produse”, a spus Claudia Crişan, brand manager Juices&Flavors, PepsiCo România.

Prigat este prezent pe piaţa românească de 21 de ani, activând pe categorii de băuturi răcoritoare necarbonatate pe bază de fructe: băuturi răcoritoare necarbonatate, nectaruri, juice.

Pe aceste categorii Prigat concurează cu brandul Cappy Pulpy din portofoliul Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, sau cu Santal produs de Parmalat România, subsidiara locală a companiei italiene cu acelaşi nume.

QAB este al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor răcoritoare (inclusiv apă minerală) luând în calcul rulajele de anul trecut, după Coca-Cola HBC România şi Romaqua Group, companie deţinută de antreprenorii Octavian Creţu şi Nicolae Palfi.

QAB a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 582 milioane de lei (131, 7 milioane euro), în scădere cu 8% comparativ cu anul anterior. În 2013 compania şi-a redus pierderile la jumătate faţă de anul anterior. Anul trecut societatea a avut un minus de 26,7 milioane lei comparativ cu 66,3 milioane lei în anul 2012, primul cu pierderi din ultimul deceniu pentru gigantul PepsiCo în România.

PepsiCo mai are în România branduri precum Pepsi, Mirinda sau 7Up, dar şi o fabrică de snacksuri în Popeşti-Leordeni (Ilfov), operată de compania Star Foods EM. Aici PepsiCo produce branduri precum Lays sau Star.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO