ZF 24

Personalitatea anului 2009 in viziunea BUSINESS Magazin: FMI

Personalitatea anului 2009 in viziunea BUSINESS Magazin: FMI
23.12.2009, 11:47 15

Hulit si in anii '90, si acum, Fondul Monetar International aajuns din nou sa conduca de facto Romania. O retrospectiva aeconomiei in 2009 nu poate sa nu inceapa de la aceastarealitate.

Acum doi ani, cand BUSINESS Magazin alegea pentru prima data"Personalitatea anului" in ultima editie din decembrie, era vorbade un erou al cresterii economice: alungat din tara de lipsa deoportunitati, Capsunarul plecase in strainatate si trimitea baniacasa, sustinand astfel economia. n 2008, cu o criza financiaracare deja fortase usa, personalitatea anului era Mugur Isarescu,singura figura din sfera puterii cu un discurs coerent si opolitica rationala. Si Capsunarul, si Isarescu sunt personaje prinexcelenta controversate, neintelese, in jurul carora s-au construitlegende si s-a consumat mult sentiment.

Aceeasi e si situatia din 2009, cand alesul nostru este FMI, unalt erou colectiv, pe care, din pacate sau probabil din fericire,il consideram drept adevaratul conducator al tarii si singurul inmasura sa impuna in Romania programe fiscale mai lungi de-ocampanie electorala.

Cititi mai multe despre personalitatile anului2009 pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO