ZF 24

Piata de tamplarie termoizolanta va creste in acest an cu 30%

29.03.2007, 14:52 17

Piata de tamplarie termoizolanta va creste in acest an cu circa 30%, la peste un miliard de euro, pe fondul dezvoltarii domeniului constructiilor, a declarat, astazi, presedintele Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), Marin Crutescu.

Anul trecut, piata a urcat cu 30% si a ajuns la 800 de milioane de euro, peste estimarile PPTT, care indicau un avans de 10-15%, la 600 de milioane de euro.

"Cresterea a fost determinata de dezvoltarea sectorului rezidential si de numarul mare de cladiri inalte si hoteluri. Credem ca aceste segmente vor avansa in acelasi ritm, anul acesta", a afirmat Crutescu.

El a precizat ca preturile la tamplarie vor continua sa creasca, in functie de evolutia internationala a preturilor petrolului - din care sunt fabricate cele mai cautate produse ale pietei, reprezentate de tamplaria PVC - si a celorlalte materii prime. Anul trecut, preturile materiilor prime au urcat cu 10%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO