ZF 24

Preşedintele Henkel: Reducerea TVA la 19% ar încuraja consumul. Taxele mai mari nu înseamnă neapărat încasări în creştere

Preşedintele Henkel: Reducerea TVA la 19% ar încuraja...

Autor: Andreea Neferu

04.10.2013, 00:08 87
Niculae Olteanu, preşedintele Henkel România, subsidiara locală a grupului german care produce bunuri de larg consum şi materiale de construcţii, spune că speră într-o revenire a consumului în 2014, însă acest reviriment va depinde şi de deciziile şi măsurile pe care mediul politic le va lua.
 
„Consumul poate fi stimulat printr-o accelerare a atragerii de fonduri europene: vin bani în ţară, se creează noi locuri de muncă şi astfel oamenii pot consuma mai mult. De asemenea, posibilitatea reducerii TVA de la 24% la 19% nu doar la câteva produse, ci la toate, ar putea ajuta consumul. Creşterea taxelor nu înseamnă neapărat o creştere a veniturilor încasate la buget, pentru că se amplifică tendinţa de evaziune fiscală“, spune Olteanu, care a fost numit la conducerea Henkel România la finalul anului 2011.
 
Henkel România a finalizat anul 2012 cu o cifră de afaceri de circa 136 de milioane de euro şi un profit net de peste 10 milioane de euro, iar pentru 2013 compania speră la o creştere de peste 10% a vânzărilor. „Un motiv al creşterii este faptul că mereu aducem produse noi; de altfel circa 40% din produsele vândute în România au sub trei ani vechime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO