ZF 24

Preşedintele Iohannis, după acordul de la Bruxelles: România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii

Preşedintele Iohannis, după acordul de la Bruxelles:...

Autor: Dorin Oancea

10.12.2020, 21:26 246

Liderii europeni au ajuns la un acord pentru deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene şi a pachetului de redresare economică, a anunţat pe Twitter preşedintele Klaus Iohannis. 

„Acord important astăzi prin deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene şi a pachetului de relansare economică. România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii în sectoare cheie, în beneficiul tuturor românilor”, arată mesajul.

Preşedintele a participat la reuniunea Consiliului European.

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au ajuns, joi, în cursul reuniunii Consiliului European, la un acord privind aprobarea bugetului multianual şi a Planului de relansare economică post-pandemie, în contextul în care procedurile erau blocate de Ungaria şi Polonia.

"Acord în privinţa bugetului multianual şi a Planului de relansare «Viitoarea generaţie UE». Acum putem începe implementarea şi reconstruirea economiilor noastre. Planul de relansare crucial va stimula tranziţia ecologică şi digitală", a anunţat, prin Twitter, Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO