ZF 24

"Prima casa" va creste pretul afisat, nu pe cel de tranzactionare

25.05.2009, 20:20 27

Piata imobiliara s-ar putea dezgheta, in sensul stabilizarii preturilor si a opririi din scadere, odata cu noul program guvernamental prin care statul ar garanta un credit ipotecar in limita a 60.000 de euro. Bancile ar avea astfel un risc mai scazut la acordarea creditelor, ceea ce inseamna si costuri mai reduse pentru clienti. O dobanda mai atractiva si un avans minim mai redus ar fi de asteptat sa atraga noi clienti la credite, o cerere mai mare in piata imobiliara, adica si preturi mai mari.

Silviu-Gabriel Tudor, manager al agentiei imobiliare Activ Imob, este de parere ca garantarea creditelor ipotecare de catre stat nu va avea un efect direct asupra pietei imobiliare si va conduce cel mai probabil la o majorare a preturilor afisate de proprietari, dar nu si a celor de tranzactionare. “Cine are nevoie rapid de bani vinde chiar si la un pret mic. In continuare, cumparatori vor fi cei care au cash, pentru ca nu foarte multi romani au posibilitatea de a contracta credite ipotecare, mai ales, dat fiind nivelul actual al euro”, precizeaza Tudor.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO