ZF 24

Primăria Târgu Mureş vrea 5 mil. euro de la UE pentru reabilitarea termică a blocurilor

Primăria Târgu Mureş vrea 5 mil. euro de la UE pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

02.09.2013, 17:00 135

Primăria Târgu Mureş a depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru trei cereri de finanţare şi documentaţia aferentă pentru reabilitarea termică a 48 de blocuri, cu un total de 2.042 de apartamente.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 9 mil. euro, iar municipalitatea din Târgu Mureş speră să acceseze fonduri nerambursabile de 5 mil. euro. Restul de 4 mil. euro din totalul investiţiei reprezintă contribuţia primăriei Târgu Mureş şi a asociaţiilor de proprietari.

Până în prezent, din cele 281 de blocuri de locuinţe, totalizând 11.950 de apartamente, cuprinse în programul local de reabilitare termică, au fost finalizate 75 de blocuri (2.310 apartamente), costurile totale ajungând la 36,2 mil. lei (peste 8 mil. euro), din care contribuţia primăriei se ridică la 13 mil. lei (3 mil. euro), se arată într-un material întocmit de compartimentul de specialitate din cadrul primăriei Târgu Mureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO