ZF 24

Primele informatii despre emisiunea de eurobonduri: Maturitate intre 5 si 10 ani si valoare de 500 milioane - 1,5 miliarde euro

24.08.2009, 14:39 75

Emisiunea de euroobligatiuni programata pentru perioada urmatoare va avea o valoare cuprinsa intre 500 de milioane de euro si 1,5 miliarde de euro si o maturitate intre 5 si 10 ani, potrivit secretarului de stat in Ministerul Finantelor Publice Bogdan Dragoi, citat de Mediafax.

"Mandatul Guvernului este de a lansa o emisiune de eurobonduri cu o valoare cuprinsa intre 500 milioane de euro si 1,5 miliarde de euro, cu o maturitate de la 5 la 10 ani (...) care va acorda ministerului destula flexibilitate pentru a decide cum sa actioneze in functie de conditiile de piata", a spus Dragoi.

Ministerul Finantelor a primit oferte de participare de la 23 de banci internationale pentru a fi selectate ca intermediari ai emisiunii de euroobligatiuni, care va fi lansata in urmatoarele luni sau la inceputul anului viitor.

La inceputul lunii septembrie va fi selectat lead managerul pentru lansarea de eurobonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO