ZF 24

Procurorii au declansat urmarirea penala in cazul lui Miron Mitrea

23.03.2007, 10:42 20

Procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala in cazul lui Miron Mitrea, in dosarul Aviatiei Utilitare, in cursul zilei de miercuri acestuia fiindu-i prezentate acuzatiile.

Decizia de incepere a urmaririi penale a lui Miron Mitrea survine mai multor acte procedurale care au avut loc dupa ce instanta suprema a dispus, in 26 septembrie 2006, trimiterea la Parchet a dosarului in care societatea comerciala Aviatia Utilitara SA a facut plangere impotriva fostului ministru al Transporturilor, intr-un caz privind un schimb de terenuri. Concret, a fost dispusa desfiintarea ordonantei de neincepere a urmaririi penale date de procurori in acest caz, admitand astfel plangerea inaintata de Aviatia Utilitara fata de aceasta masura.

Miron Mitrea era acuzat de Aviatia Utilitara SA ca a refuzat sa duca la indeplinire o decizie irevocabila privind emiterea unui certificat de atestare a dreptului de proprietate a acestei societati asupra unui teren de 2,3 hectare, situat chiar la soseaua Bucuresti - Ploiesti. Acest teren - parte dintr-o suprafata de 8,9 hectare revendicat de Aviatia Utilitara - facea obiectul unui litigiu dintre fosta conducere a Aeroportului International Bucuresti Baneasa (AIBB) si SC Aviatia Utilitara SA.

Fostul ministru al Transporturilor mai este acuzat ca ar fi girat o afacere in care fosta conducere a AIBB ar fi cedat acest teren contra altuia, cu o suprafata de 2,5 hectare din comuna Voluntari. Actul privind schimbul s-ar fi incheiat in lipsa unei evaluari de piata a parcelei din comuna Voluntari si a celei de la soseaua Bucuresti - Baneasa, in contract fiind precizat ca ambele terenuri ar valora aproximativ 450.000 de euro. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO