Auto

Câte maşini au fost produse în România în fiecare lună a acestui an

Câte maşini au fost produse în România în fiecare...

Autor: Bogdan Alecu

30.11.2013, 17:35 1413

De trei luni producţia de maşini scade, doar Dacia reuşind o revenire pe plus în octombrie, în timp ce declinul Ford se accentuează. Rămâne în picioare ţinta de 400.000 de maşini produse de cele două uzine auto din România în acest an?

În primele zece luni ale acestui an pro­ducţia de auto­turisme a crescut cu 27% faţă de perioada simi­lară din 2012, la aproape 340.000 de uni­tăţi, po­trivit da­telor Aso­ciaţiei Pro­du­că­to­rilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), această valoa­re fiind deja peste cea de 326.500 de maşini produse în 2012.

Depăşirea pra­gului de anul trecut vine în contextul în care în primele zece luni a crescut atât producţia Dacia, cât şi cea a Ford, cu rezultate foarte bune în prima jumătate a anului, urmate însă de scăderi începând din luna august.

În total, uzina de la Mioveni a produs în intervalul ianuarie-octombrie aproape 276.500 de maşini, în creştere cu 13% com­parativ cu perioada similară a anului trecut.

 

Citiţi mai multe detalii pe zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO