ZF 24

ProTV: Constructorii romani, inlocuiti de straini care lucreaza la negru

07.10.2007, 17:20 14

In timp ce zidarii si zugravii Romaniei fac cariera prin Italia si Spania, santierele noastre s-au umplut de straini care lucreaza la negru.

Incalca legea, sustin reprezentantii Autoritatii pentru Straini, care au pornit pe urmele lor. De la inceputul anului, au expulzat cel putin 100 de persoane.

Pe un santier din cartierul Baneasa se munceste de zor. Inspectorii de la Autoritatea pentru Straini apar neinvitati in zona. Observa cativa turci care li se par suspecti, asa ca le cer actele.

Conform legilor romanesti, turcii au nevoie de viza de sedere. Tanarul nu este crezut pe cuvant si este verificat in baza de date a politiei. Turcul avea viza de sedere, dar expirata de mai bine de un an.

In apararea muncitorului sare unul dintre reprezentantii firmei de constructii pentru care lucra la negru. Discutiile sunt tardive. Turcul are 15 zile la dispozitie sa plece din Romania. Daca nu face asta, este expulzat si nu se mai poate intoarce in tara in urmatorii trei ani.

Inspectorii de la Autoritatea pentru Straini anunta ca intentioneaza sa controleze prin sondaj toate santierele din tara. Nu doar strainii care lucreaza ilegal in constructii vor fi pedepsiti, ci si patronii lor. Acestia vor avea de achitat cate 1500 de lei amenda pentru fiecare om care munceste la negru pentru ei. ProTV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO