ZF 24

RBS, cobai pentru viitoarele nationalizari ale guvernului britanic

RBS, cobai pentru viitoarele nationalizari ale guvernului britanic
20.01.2009, 09:41 13

Grupul financiar britanic Royal Bank of Scotland, confruntat cu cele mai mari pierderi din istoria Marii Britanii, a promis ca va face disponibile 6 miliarde de lire sterline clientilor britanici care doresc sa se imprumute, in incercarea de a convinge guvernul sa intervina pentru salvarea bancii, informeaza Bloomberg.

Astfel, in schimbul garantiilor oferite de Guvern pentru protectia impotriva datoriilor toxice, banca va trebui sa semneze un acord prin care se va obliga sa imprumute clientii cu sumele si conditiile impuse de Trezoreria britanica.

"Vom fi primii cobai", a declarat Stephen Hester, CEO al RBS, referindu-se la conditionarile pe care guvernul le va face asupra imprumuturilor facute de banca.

Titlurile RBS s-au prabusit luni la Bursa de la Londra cu 67%, cea mai mare cadere din ultimele doua decenii, ca urmare a anuntului privind alte pierderi de peste 28 miliarde lire sterline si a speculatiilor legate de preluarea bancii de catre guvernul britanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO