ZF 24

RBS: Suntem nevoiti sa acordam bonusuri mari pentru ca suntem "un prizonier al pietei"

13.01.2010, 10:49 19

Royal Bank of Scotland este nevoita sa plateasca bonusuri maricelor mai competenti angajati ai sai deoarece a devenit un"prizonier al pietei", a spus Stephen Hester, directorul executival creditorului sustinut de stat, scrie Financial Times.

El a afirmat ca RBS va plati sumele minime ce vor putea fi acordatefara a se crea probleme, insa a avertizat ca daca banca nu va reusisa tina pasul cu piata risca sa piarda unii dintre cei mai buniangajatii. RBS este detinuta in proportie de 70% de stat.

Actorii de pe scena politica de la Londra au luat masuri cu privirela bonusuri, impunand o taxa de 50% asupra fondurilor totale debonusuri ce urmau a fi acordate de banci. Acum este randulautoritatilor de la Washington sa reactioneze. Cei mai importantiexecutivi din sistemul financiar american vor depune marturieastazi in fata unei comisii alcatuita din membrii ambelor partidesi vor marturisi care au fost cauzele crizei financiare.

Jamie Dimon, directorul executiv al JPMorgan Chase, a avertizat inlegatura cu "transformarea in personaje negative" abancherilor.
"M-am saturat ca acesti oameni sa fie in permanenta pusi la zid", aspus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO