ZF 24

România este o pepinieră de manageri. 44 de români lucrează în operaţiunile internaţionale ale grupului

România este o pepinieră de manageri. 44 de români...

Autor: Andreea Neferu

04.10.2013, 00:08 125

Francezul Bernard Fontana, CEO al grupului elveţian producător de materiale de construcţii Holcim, cu afaceri de aproape 18 mld. euro anul trecut, spune că a remarcat forţa de muncă românească, bine pregătită din punct de vedere educaţional. Astfel, 44 de români au ajuns să deţină poziţii-cheie în cadrul grupului Holcim, care are la nivel internaţional peste 80.000 de angajaţi.

„De fiecare dată când am venit în Ro­mânia am fost impresionat de cali­tatea şi ambiţia oamenilor. Ro­mânia are în continuare o ade­vărată pepinieră de talente (manageriale – n. red.), chiar dacă populaţia ţării este în scădere“, a spus pentru ZF Fon­tana, care se află la prima vizită în România de când a fost numit CEO al grupului Holcim în februarie anul tre­cut. El a mai fost însă anterior în România, în perioa­da în care lucra în cadrul producătorului de oţel Ar­ce­lorMittal vizitând de câteva ori combinatul de la Galaţi.

De altfel, 44 de români ocupă diverse funcţii la nivel internaţional în cadrul Holcim, printre aceştia numărându-se Horia Adrian, area manager pentru Europa de Est şi de Sud-Est în cadrul grupului, Claudiu Soare, CEO al subsidiarei din Serbia a Holcim, sau Roxana Marin-Simen, şefă a biroului directorului general al grupului Holcim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO