ZF 24

Romania, locul patru in UE la scaderea economiei in trimestrul al doilea

02.09.2009, 16:06 14

Romania ocupa locul al patrulea in UE, in functie de scaderea economiei in perioada aprilie-iunie 2009, cu un declin anual de 8,8%, in timp ce la nivelul blocului comunitar s-a consemnat o scadere medie de 4,7%, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de statistica, Eurostat.

Dintre cele 18 state prezente in raportul Eurostat, doar Polonia a consemnat o evolutie pozitiva a economiei in perioada aprilie-iunie, de 1,4%, fata de acelasi interval al anului trecut. Cele mai grave reduceri ale Produsului Intern Brut (PIB) le-au avut Lituania (20,4%), Letonia (18,2%) si Estonia (16,6%). Grecia a consemnat cea mai mica scadere a economiei in al doilea trimestru, de 0,2%, fiind urmata de Cipru (0,7%) si Franta (2,6%).

Potrivit datelor ajustate publicate ieri de Institutul National de Statistica, Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a scazut in trimestrul al doilea cu 8,7%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul prabusirii consumului si a sectorului de constructii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO