ZF 24

Rusii risca sa ramana fara Opel si Vauxhall

12.07.2009, 15:44 16

Acordul de principiu incheiat intre General Motors, pe de o parte, si grupul canadian Magna, banca rusa Sberbank si grupul auto rus Gaz, pe de alta parte, ar putea sa fie rupt, dupa ce General Motors Europe a anuntat conglomeratul canadiano-rus ca va trebui sa prezinte planurile de preluare echipei guvernamentale care supravegheaza sectorul auto american, informeaza publicatia Times.

La inceputul discutiilor, producatorul de componente auto Magna anunta ca intelegerea cu GM este una exclusiva, dar ulterior au aparut inca doua companii rusesti.

Conform publicatiei Times, discutiile dintre Magna si GM au intrat in impas, General Motors, care va detine o participatie minoritara in cadrul Opel si Vauxhall, nedorind ca Magna sa distribuie tehnologia si drepturile de proprietate catre alte companii decat Opel si Vauxhall.

Divergentele au aparut dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca preluarea Opel de catre grupul rus Gaz ar putea aduce o revigorare a industriei auto rusesti prin productia de masini noi pe baza modelelor Opel.

Conform unor surse familiare situatiei, tehnologia dezvoltata de companie ar risca sa fie utilizata pentru construirea de masini in Rusia, automobile care, ulterior, ar putea concura propriile produse.

In saptamana care urmeaza, Magna si alte doua companii, Beijing Automotive Industry Holding Company si RJH, conglomerat industrial belgian, vor prezenta administratiei Obama planurile de dezvoltare ale diviziilor din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO