ZF 24

Şeful Băncii Transilvania: Putem accelera creşterea. Nu este nevoie să ne transformăm într-o mare instituţie de recuperări de credite

Omer Tetik., director general al Băncii Transilvania
Slăbiciunea băncii poate fi succesul de până acum. A avut o creştere continuă a afacerilor şi a profitabilităţii, ceea ce poate aduce o prea mare încredere de sine. Nu trebuie să ne relaxăm, pentru că vedem o competiţie în curs de redresare. Sunt mai multe bănci care intră în cantonament pentru reluarea campionatului.

Omer Tetik., director general al Băncii Transilvania Slăbiciunea băncii poate fi succesul de până acum. A avut o creştere continuă a afacerilor şi a profitabilităţii, ceea ce poate aduce o prea mare încredere de sine. Nu trebuie să ne relaxăm, pentru că vedem o competiţie în curs de redresare. Sunt mai multe bănci care intră în cantonament pentru reluarea campionatului.

Autor: Razvan Voican

04.11.2013, 00:08 676
Banca Transilvania poate trece la accelerarea vânzărilor, nefiind nevoită să se transforme într-o mare instituţie de colectare şi restructurare de credite, afirmă Omer Tetik, 40 de ani, bancherul „low profile“ recrutat în primăvară de la Credit Europe să ocupe poziţia de director general (CEO) al BT după un interimat neobişnuit de lung.
 
Tetik este unul dintre foarte puţinii şefi de bancă din România care folosesc mai des cuvântul „creştere“ decât cel de „restructurare“ şi spune că elementul decisiv care l-a convins să iasă din „zona de confort“ de la Credit Europe şi să se mute la Cluj-Napoca l-au reprezentat tocmai planurile acţionarilor de a creşte businessul mai departe.
 
Câteva ţinte mari ale mandatului său de trei ani: o cotă de piaţă de peste 10%, poziţia numărul unu pe carduri de credit, un raport cost/venituri sub 45% pe seama generării de venituri, dezvoltarea canalelor de online şi mobile banking.
 
„Nu trebuie să tai, ceea ce este un avantaj pentru mine. Pentru un manager este şi o greutate emoţională să taie. Văzând ce se întâmplă pe piaţă, oamenii noştri mă tot întrebau la început: «Şi când începe restructurarea?». Noi nu trebuie să facem restructurare în sensul cunoscut pe piaţă, noi re­structurăm doar fluxurile de business pentru a le face mai eficiente şi a scurta timpii de răspuns la cererile clienţilor. Eu cred că beneficiile din restructurarea unei bănci sunt doar pe termen scurt. Mai important este să găseşti soluţii ca să faci mai mult business“, spune Tetik.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO