ZF 24

Seful Fiat, ramas "perplex" in urma discutiilor cu guvernul german

29.05.2009, 11:26 19

Sergio Marchionne, CEO al Fiat, a anuntat ca a ramas "perplex" ca urmare a ultimelor evenimente aparute dupa discutiile de fuziune cu divizia contructorului american General Motors, Opel, declarand ca nu va veni astazi la nicio intalnire stabilita la Berlin cu guvernul german.

Acesta a facut referire la cererea facuta ieri de General Motors guvernului german prin care compania americana spera sa obtina un imprumut pe termen scurt, de 450 milioane euro, cu mult peste cat credeau oficialii germani ca va avea nevoie GM.

Desi guvernul german a anuntat ca trebuie ca pretendentii Opel sa gaseasca cai prin care sa ofere acest avans, iar compania canadiano-austriaca Magna a anuntat ca este capabila sa ofere aceste fonduri daca primeste garantia inapoierii acestora din partea guvernului, seful producatorului italian a declarat ca nu poate sa ofere fonduri catre o organizatie ale carei detalii privind situatia financiara nu sunt clare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO