ZF 24

Starbucks inchide prima cafenea din Romania, in Liberty Center

Starbucks inchide prima cafenea din Romania, in Liberty Center
12.11.2009, 18:47 618

Compania Marinopoulos Coffee Company, operatorul cafenelelorStarbucks pe piata locala, a decis sa inchida unitatatea dinLiberty Center, dupa doar un an de la inaugurarea sa in centrulcomercial din sudul Bucurestiului.

"Luand in considerare contextul economic actual si evolutiaStarbucks pe piata din Romania, am decis sa reanalizam prezentanoastra pe aceasta piata pentru a transmite valorile branduluiStarbucks in cel mai eficient mod", a declarat pentru ZF YannisKalfakakos, directorul deneral al Marinopoulos CoffeeCompany.

In prezent, chiar daca mesele mai sunt inca pe coridorul mallului,obloanele unitatii sunt trase si anunta, prin autocolante ca "aicise va deschide un alt magazin". Cafeneaua de 300 de metri patratisi o capacitate de 153 de locuri era a doua ca marime din tara dupaStarbucks din Iulius Mall Cluj care avea 320 metri patrati, pe treiniveluri.

Starbucks nu este insa prima cafenea care decide sa se retraga dinLiberty Center. Cu doar cateva luni in urma, omul de afaceri MariusGhenea a desfacut contractul cu proprietarii mallului, companianord-irlandeza Mivan si familia Awdi, inchizand astfel cafeneauaTesta Rossa pe care o detinea la parterul centruluicomercial.

Marinopoulos Coffee Company nu isi restrange insa activitatea, oalta cafenea fiind deschisa in noul cetru comercial deschis investul Bucurestiului, AFI Palace Cotroceni, suprafata acesteiafiind insa de 165 de metri patrati. "Strategia noastra implicaproximitatea fata de clienti, astfel incat acestia sa ne gaseascacu usurinta in drumul lor spre serviciu, langa biroul unde lucreazasau in mallul unde isi fac cumparaturile. Romania este o piataimportanta, de aceea evaluam in continuare posibilitatea de adeschide noi cafenele atat in Bucuresti, cat si in alte orase dintara", spune Kalfakakos.

Starbucks, care a rulat 3 mil. euro in 2008, potrivit datelor de pesite-ul Ministerului de Finante, mai are cafenele in BucurestiMall, Baneasa Shopping City sau Plaza Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO