ZF 24

Stiglitz: SUA ar trebui sa se pregateasca pentru un al doilea program de stimulare economica

Stiglitz: SUA ar trebui sa se pregateasca pentru un al doilea program de stimulare economica

Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel in Economie (Foto: Bloomberg)

21.12.2009, 10:16 28

SUA ar trebui sa se pregateasca pentru un al doilea program destimulare, deoarece sunt sanse foarte mari ca avansul economic saincetineasca in a doua parte a anului viitor, potrivit laureatuluipremiului Nobel in economie Joseph Stiglitz, citat de Bloomberg.

"Probabilitatea incetinirii este foarte, foarte mare si, deasemenea, este un risc semnificativ ca evolutia economiei sa intrepe teritoriu negativ. Daca economia isi revine, nu va trebui sacheltuim banii. Insa daca nu ne pregatim acum, iar economia se vadovedi slaba, asa cum cred ca va fi, atunci ne vom afla intr-osituatia foarte dificila", a afirmat Stiglitz.

Cea mai mare economie a lumii nu va avansa, probabil, indeajunsde rapid pentru a crea suficiente locuri de munca pentru noiiveniti sau sa compenseze cresterea productivitatii, care va reducecererea pentru forta de lucru, a spus el.

Comentariile lui Stiglitz le sustin pe cele ale laureatuluiPremiului Nobel Paul Krugman si se afla in contradictie cu cele aleadministratiei SUA care considera ca este prematur sa ia inconsiderare inca un pachet de stimulare economica, dupa ce in acestan a fost implementat un program de 787 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO