ZF 24

Top 10 masini copiate de chinezi. Nimic nu le scapa: de la Matiz la Rolls Royce

Top 10 masini copiate de chinezi. Nimic nu le scapa: de la Matiz la Rolls Royce
27.04.2009, 19:02 168

Se spune ca imitatia e cea mai sincera forma de admiratie, insa cand imitatia se tranforma intr-o copie aproape perfecta a originalului, si situatia se repeta de cateva ori, nu mai e nimic de admirat, scrie Gandul. Chinezii par a fi maestrii copiatului produselor de tot felul, de la imbracaminte si electronice pana la cosmetice si maşini. Si nimic nu pare a-i opri din ceea ce pare a fi un sport national, pentru ca altfel nu poate fi explicat curajul (sau tupeul) cu care lanseaza cu fast un produs copiat pana la sigla, si au pretentia ca e original.

Cel mai recent scandal privind promovarea unui produs plagiat a izbucnit zilele acestea la Salonul Auto de la Shanghai, dupa ce chinezii au dezvaluit Geely GE, o masina care pare trasa la indigo dupa Rolls-Royce Phantom. Desi toata lumea a spus ca asemanarea dintre cele doua modele este mai mult decat evidenta, chinezii sustin cu o indarjire de-a dreptul absurda ca nu este vorba de nici un plagiat, chiar si dupa ce oficialii Rolls Royce au declarat ca vor lua masuri legale impotriva constructorului asiatic. Cum arata topul celor mai compiate masini de catre chinezi cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO