ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Autor: Luciana Georgescu

06.05.2014, 18:52 260

România a anunţat oficial la Bruxelles că va introduce EURO de la 1 ianuarie 2019. Cu doi ani înainte trebuie să închidă toate acordurile cu FMI

Ministrul bugetului Liviu Voinea a anunţat la reuniunea miniştrilor de finanţe Ecofin că, pe baza progreselor realizate în privinţa convergenţei reale şi nominale, a evoluţiei reformelor structurale şi a perspectivelor solide de creştere economică, Guvernul României a stabilit  1 ianuarie 2019 ca dată ţintă pentru aderarea României la zona euro. Mai multe detalii aici.

Topul celor mai vândute mărci auto pe piaţa locală

Opt dintre cele mai vândute 10 mărci auto de pe piaţa locală au înregistrat creşteri în luna ianuarie, cel mai puternic avans fiind punctat de Opel, care şi-a dublat vânzările la 221 de maşini. Mai multe detalii aici.

Angajaţii Dacia au obţinut majorări salariale plus două prime în luna mai. Care este salariul mediu brut pentru un operator?

Negocierile dintre conducerea Dacia şi sindicat s-au încheiat luni, părţile convenind o creştere salarială de 180 lei pentru operatori, aceştia urmând să primească în luna mai şi o primă excepţională de 360 lei şi o alta de 1.400 lei brut pentru rezultatul anului trecut. Mai multe detalii aici.

Cum arată economia Buzăului, un judeţ cu „multe localităţi golite de tineri, care au plecat la muncă în străinătate“, şi cu 11 companii româneşti care au un sfert din business

Ziarul Financiar continuă proiectul editorial „Economia judeţelor la raport“, prin care aduce în prim-plan starea economiei la nivel judeţean. Cine sunt cei mai mari angajatori din fiecare judeţ, care sunt cele mai mari companii în funcţie de cifra de afaceri, cum se împarte economia judeţului între multinaţionale, antreprenori şi companii de stat sunt doar o parte din informaţiile pe care cititorii ZF le vor regăsi la această rubrică. Mai multe detalii aici.

„Reforma a reuşit, sunt mândru de ceea ce am realizat.“ Cine este în stare astăzi în România să pronunţe această frază?

„La 25 de ani de transformări dificile în Patria noastră, aş dori să fac un anunţ simbolic: în Polonia s-a finalizat transformarea sistemului. Ne bucurăm de succesul transformării poloneze şi construim pe acel fundament solid, ridicat cu 25 de ani în urmă, o casă din ce în ce mai frumoasă“, scrie fostul preşedinte al Poloniei Lech Walesa într-o opinie pentru Ziarul Financiar, apărută ieri într-un supliment al ZF despre businessul polonez în România. Mai multe detalii aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO