ZF 24

Topul celor mai mari tranzacţii cu birouri din 2013: ce companii au închiriat 2% din clădirile Capitalei

Topul celor mai mari tranzacţii cu birouri din 2013: ce...

Autor: Cristi Moga

25.06.2013, 20:39 222
Piaţa birourilor din Bucureşti nu e complet îngheţată, dar nici nu se trezeşte din amorţeală: în prima jumătate a anului 27 de companii au închiriat 52.000 mp de birouri, echivalentul a peste 2% din sto­cul de birouri al capitalei, arată datele cen­tralizate de ZF care iau în calcul exclusiv  con­tractele de peste 1.000 de mp. Nicio fir­mă nu a preluat un spaţiu mai mare de 5.000 mp în primele şase luni ale anului.
 
Cele mai mari tranzacţii din piaţa de birouri a Capitalei în prima jumătate a acestui an au fost semnate de firma de consultanţă Ernst & Young, asigurătorul italian Generali şi producătorul de anvelope Michelin.
 
Aceste mutări sunt importante în piaţă, dar nu au impactul unor tranzacţii de ordinul a 15.000-20.000 mp, consolidări care în alţi ani puteau umple dintr-un singur con­tract o clă­dire întreagă. În prima jumă­ta­te a anului nu au avut loc nici consolidări im­por­tante şi nici „new entry“-uri spectacu­loa­se, într-o eco­nomie în care semnalele sunt con­tra­dic­torii, iar companiile acuză lipsa de predictibilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO