ZF 24

Trei constructori din Austria, Italia, Spania şi şapte companii româneşti au muşcat 1,2 mld. euro din felia pieţei construcţiilor

Autor: Andreea Neferu

04.06.2014, 18:46 606

Cea mai mare parte a constructorilor care activează pe piaţa locală şi-au văzut anul trecut afacerile, dar şi profitul, în scădere, în contextul în care investiţiile publice s-au redus, iar companiile private au fost prudente în a demara proiecte noi.

Cea mai mare parte a constructorilor care activează pe piaţa locală şi-au văzut anul trecut afacerile, dar şi profitul, în scădere, în contextul în care investiţiile publice s-au redus, iar companiile private au fost prudente în a demara proiecte noi.

Liderul constructorilor din România din perspectiva cifrei de afaceri a rămas şi anul trecut grupul austriac Strabag, care prin cea mai importantă entitate juridică pe care o controlează pe plan local, Strabag SRL, a consemnat un rulaj de circa 233 de milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comer­ţu­lui.

Businessul austriecilor pe firma Strabag SRL s-a redus însă anul trecut cu circa un sfert comparativ cu 2012, dar profitul s-a ridicat la aproape 22 de milioane de euro, în creştere de la 1 milion de euro în anul precedent. Grupul austriac Strabag, care a construit două tronsoane de autostradă între Deva şi Sibiu, este prezent în România în sectorul construc­ţiilor prin mai multe companii, printre care Strabag SRL, Strabag AG, Drumco Timişoara sau ARL Cluj.

Chiar dacă realizează şi o serie de proiecte private, cea mai importantă parte a lucrărilor pe care Strabag le execută în România sunt legate de infrastructură. Printre proiectele la care austriecii au lucrat în ultimii ani se numără autostrăzile Deva-Orăş­tie, repectiv Orăştie-Sibiu.

Locul al doilea în topul celor mai mari constructori revine italienilor de la Astaldi, pentru care ZF a estimat pentru anul trecut o cifră de  afaceri de circa 190 de milioane de euro pentru principala firmă prin care aceştia sunt prezenţi pe plan local, Astaldi - Sucursala România Bucureşti. Rulajul firmei, care se ocupă printre altele de Pasajul calea Văcăreşti-Mihai Bravu din Capitală, este în creştere de la circa 141 de milioane de euro în 2012.

 

 

 

 

 

Aflat la a IX-a ediţie, anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie analizează în fiecare an rezultatele a peste 700 de companii de pe 80 de pieţe-cheie din business.

Cumpără anuarul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO