ZF 24

Trei-patru companii noi, printre care Transgaz si Erste Bank, ar putea fi listate la BVB in acest an

18.05.2007, 12:10 13

Un numar de trei-patru companii, printre care Transgaz si Erste Bank, ar putea fi listate in acest an la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar alte sapte-opt in 2008, a declarat, astazi, Stere Farmache, directorul general al BVB, la un seminar pe teme financiar-bancare.
"Aceste cifre sunt in functie doar de discutiile pe care le avem la acest moment. Transgaz poate fi listata in mod optimist pana la sfarsitul anului, insa mai realist vorbind la inceputul lui 2008", a afirmat Farmache.
O alta listare despre care a amintit directorul BVB este cea a Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane.
Farmache estimeaza ca in acest an valoarea medie zilnica a tranzactiilor de la BVB va ajunge la 16-17 milioane euro, fata de 11 milioane euro la sfarsitul anului trecut.
La finele anului trecut in Romania erau listate 2.478 firme, in timp ce in Polonia numarul acestora era de 267. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO