ZF 24

Unicredit: Bancile romanesti ar putea sista imprumuturile ipotecare

21.10.2008, 11:35 26

"Ma tem ca activitatea de creditare va inceta pentru moment", a declarat Federico Ghizzoni, seful UniCredit Italia, in cadrul summitului Central European Investment, din Viena.

"Am observat ca in unele tari nu exista nici o alternativa, spre exemplu Romania... Si prin urmare am putea asista la o oprire a imprumuturilor ipotecare pentru ceva timp", a mai spus acesta.

UniCredit se asteapta ca imprumuturile bancare din tarile emergente sa inregistreze o scadere in 2009, bancile fiind mai atente la riscurile pe care le implica creditarea.

Criza de lichiditati inregistrata in aceasta luna in regiune ar putea conduce la o scadere drastica a imprumuturilor bancare.

"Vom vedea o scadere importanta pe partea de creditare in urmatoarele trei luni, urmata de o perioada de ajustare, insa cu un nivel de crestere (...) sub cel de 20-30% cu care eram obisnuiti. Cred ca avansul se va situa la 10-20%. (...) Sincer nu vad lichiditatea ca principala problema in 2009. Sunt mai ingrijorat privind administrarea potrivita a posibilei cresteri a riscului de credit".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO