ZF 24

Unicredit, profit net in crestere cu 3,8% la noua luni

14.11.2007, 14:36 12

UniCredit a obtinut in primele noua luni un profit net de 4,729 miliarde de euro, in crestere cu 3,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar valoarea totala a activelor a avansat cu 5,3%, la 866,85 miliarde de euro, a anuntat astazi grupul bancar italian, citat de Mediafax.

Profitul operational obtinut de UniCredit in perioada ianuarie-septembrie a fost de 8,942 miliarde de euro, in crestere cu 14,8% comparativ cu primele noua luni ale anului trecut, in contextul unui avans de 6,9% al veniturilor operationale, la 18,816 miliarde de euro.

Banca a raportat, pentru primele noua luni, venituri nete din dobanzi de 10,263 miliarde de euro, in crestere cu 8,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Pentru trimestrul al treilea, UniCredit a raportat o crestere de 19% a profitului net, la 1,122 miliarde de euro, desi rezultatele bancii au fost afectate de temerile din sectorul de creditare.

UniCredit Group detine in Romania UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, HVB Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Produzzioni Accentrate si HVB Banca pentru Locuinte. UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank au finalizat, la 1 iunie, procesul de fuziune, formand UniCredit Tiriac Bank.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO