ZF 24

UPDATE - Analist Fitch: Grecia nu mai are timp, trebuie sa mearga la UE si FMI

08.04.2010, 16:03 19

"Este decizia guvernului de la Atena daca merge sau nu laUniunea Europeana si la FMI pentru a cere bani si sprijin, situatianu mai poate fi amanata", este de parere Chris Pryce, senioranalyst pe Grecia in cadrul agentiei de rating Fitch.

Temerile legate de stabilitatea financiara a Greciei s-auintensificat joi, avand ca efect deprecierea actiunilor companiilorelene si a obligatiunilor emise de statele din zona euro. Diferentadintre randamentul obligatiunilor elene si al celor germane la 10ani a atins un nivel istoric, peste 450 puncte de baza.

Banca Centrala Europeana a mentinut neschimbata la 1% rata depolitica monetara, un nivel minim record, din cauza crizei fiscaledin Grecia care da peste cap planurile bancii de a incepe sa isiretraga masurile de urgenta menite sa stimuleze economia. BancaAngliei a mentinut de asemenea rata dobanzii, pentru a 13-a lunaconsecutiv, la un nivel minim record de 0,5% .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO