ZF 24

Vanzarea Opel, pusa pe stop in asteptarea falimentului GM

28.05.2009, 09:55 28

Ministrii germani nu ajuns miercuri la niciun rezultat cu principalele doua companii interesate de achizitia Opel, grupul italian Fiat si canadienii de la Magna, in conditiile in care autoritatile spun ca nu pot furniza finantare pentru producatorul german de automobile daca GM intra in faliment, scrie Reuters.

"Am facut unele solicitari Trezoreriei SUA si asteptam raspunsurile pana vineri, si avem nevoie de aceste raspunsuri pentru a stabili un plan", a declarat aseara ministrul german al Economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg.

General Motors se confrunta cu un faliment aproape iminent, dupa ce nu a reusit sa convinga creditorii sa transforme obligatiuni de aproape 30 de miliardede dolari in actiuni. Compania, un simbol al industriei americane, ar putea depune documentatia pentru intrerea sub protectia falimentului pana la 1 iunie, potrivit unor surse apropiate situatiei. Anul acesta, compania a supravietuti doar datorita unei liniii de finantare guvernamentala in valoare de 15 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO