ZF 24

Victorie pentru un miliardar rus: Alexey Kuzmichev a învins în instanţă autorităţile navale din Franţa în procesul legat de unul dintre iahturile sale

Victorie pentru un miliardar rus: Alexey Kuzmichev a...

Autor: Andrei Şerbănescu

05.10.2022, 15:21 193

Miliardarul rus Alexey Kuzmichev a obţinut o victorie parţială în conflictul său cu autorităţile vamale din Franţa, în timp ce judecătorii au declarat că raidul asupra unuia dintre cele două iahturi ale sale a fost ilegal şi l-au anulat, a raportat Bloomberg.

Curtea de Apel din Paris a criticat miercuri „erorile grave” făcute de oficialii vamali în timpul inspecţiei surpriză a „La Petite Ourse” în oraşul de coastă Antibes şi a considerat raidul de la jumătatea lunii martie drept „neregulat”.

Judecătoarea Elisabeth Ienne-Berthelot a subliniat că nu există nicio menţiune în raportul raidului vamal provit căreia căpitanul a fost informat cu privire la dreptul său de a se opune percheziţiei.

Avocatul lui Kuzmichev, Philippe Blanchetier, a descris operaţiunea de căutare drept „o improvizaţie dictată de considerente politice obscure”.

În ciuda victoriei sale parţiale de miercuri, este puţin probabil ca Kuzmichev să-şi poată muta iahtul „La Petite Ourse”, deoarece rămâne vizat de îngheţarea activelor Uniunii Europene. Miliardarul, care este unul dintre fondatorii firmei de investiţii Alfa Group, a pierdut un argument separat la începutul acestui an în care încerca să răstoarne decizia guvernului francez de a dezvălui locaţia casei sale din Paris.

Judecătorii au decis miercuri că cel de-al doilea argument privind „La Petite Ourse II”, care a fost de asemenea imobilizat în martie, la Cannes, ar fi trebuit să fie depus la o altă instanţă, neluându-se nicio decizie în acest sens.

Iahturile deţinute de oameni de afaceri sancţionaţi au fost imobilizate în porturi sau şantiere navale din întreaga Europă ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO