ZF 24

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul isi accentueaza declinul in iunie

07.08.2009, 10:42 14

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul si-a accentuat caderea atat ca serie bruta, cu 16,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 17,3%, dupa ce in luna mai caderea anuala, ca serie ajustata fost de 12,3%, conform datelor Institutului National de Statistica.

Daca la cinci luni, scaderea a fost de 8,3%, dupa sase luni, scaderea s-a accentuat, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (exceptand comertul cu autovehicule si motociclete), serie ajustata, scazand cu 9,9%.

Pentru prima jumatate a anului, scaderea cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a fost cauzata in principal de reducerea comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-17,5%) si a vanzarii de produse nealimentare (-8,4%). Vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun a scazut, de asemenea, cu 1%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO