ZF 24

Wizz Air îşi face o nouă bază la Craiova

Wizz Air îşi face o nouă bază la Craiova

Autor: Mirabela Tiron

13.11.2013, 19:42 591

Compania aeriană low-cost Wizz Air continuă extinderea pe piaţa locală şi deschide a cincea bază, la Craiova, din 23 iulie anul viitor, când va aloca o aeronavă pentru operaţiunile de pe acest aeroport, potrivit oficialilor companiei. Compania va aloca o aeronavă Airbus A320 bazei din Craiova. Compania mai are baze în Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Noua aeronavă va susţine operarea pe şase noi rute din Craiova şi creşterea capacităţii în primele 12 luni la 260.000 de locuri, potrivit oficialilor companiei. Din Craiova compania va zbura spre Bologna, Roma, Dortmund şi Barcelona. Până acum Wizz Air efectua din Craiova doar zborurile spre Londra şi Milano.

„Angajamentul Wizz Air este subliniat de cea mai recentă investiţie din Oltenia. Am lansat primul zbor din Craiova în mai 2013, iar astăzi anunţ o nouă bază cu o aeronavă ce va fi alocată începând cu luna iulie a anului viitor“, a declarat  György Abrán, Chief Commercial Officer la Wizz Air. Wizz Air este compania aeriană care transportă cei mai  mulţi pasageri din şi înspre România, circa 2,7 milioane de persoane anul trecut.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO