ZF 24

Zeci de mii de victime in cutremurul din Haiti, cel mai puternic din ultimii 160 de ani in aceasta tara – ambasador

13.01.2010, 19:24 58

Aproximativ 3 milioane de oameni - o treime din populatia dinHaiti - au fost afectati de cutremurul de 7 grade pe scara Richtercare a avut loc marti a estimat Crucea Rosie. Numarul mortilor arputea depasi 100.000 de persoane, a apreciat premierul haitianJean-Max Belerive, citat de CNN.

Cutremurul s-a soldat cu zeci de mii de victime si a provocatpagube materiale considerabile, a afirmat astazi la Washingtonambasadorul haitian la Organizatia Statelor Americane (OEA).Autoritatile se tem de jafuri dupa ce detinutii au fugit dininchisorile afectate de calamitate.

"Pentru moment, primele informatii de care dispunem mentioneazazeci de mii de victime si pierderi materiale considerabile", aafirmat Duly Brutus, fara a preciza daca se refera la morti sau laraniti.

"Haiti are mai mult ca oricand nevoie de solidaritate"internationala, a continuat diplomatul.

Tara cea mai saraca de pe continentul american a fost afectatamarti de un seism cu magnitudinea 7, care s-a produs la ora locala17.00 (24.00, ora Romaniei).

Conform lui Duly Brutus, "ultimul cutremur de aceasta anverguraa avut loc in 1842, in cel de-al doilea oras al tarii, CapHaitien".
Edmond Mulet, asistentul Secretarului General al ONU pentruoperatiuni de mentinere a pacii, a declarat pentru CNN caPenitenciarul National prabusit si detinuti au fugit, fapt care iadeterminat griji pentru posibile jafuri facute de evadati.

Presedintele Barack Obama a promis ca guvernul SUA care a promisajutor masiv a spus, citat de CNN, ca "pentru o tara si un poporcare nu sunt straini de greutati si suferinte, aceasta tragediepare a fi cruda si de neinteles".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO