ZF 24

ZF Agrobusiness: cele mai fierbinţi teme ale unei pieţe de 18 mld. €

Foto shutterstock

Foto shutterstock

Autor: Gabriel Razi

08.09.2013, 21:31 1249

Adrian Porumboiu (Racova Grup), Monika Puiu (NHR Agropartners/VAIT), Mihai Petcu (Agroindustriala Pantelimon) şi Marius Verdeşi (proprietarul brandului alimentar Zimbria) sunt oamenii de afaceri din agricultură care vor fi prezenţi ca speakeri la evenimentul „ZF Agro­bu­siness - Agricultura, la startul marelui boom?“ ce va avea loc marţi 10 septembrie în Bucureşti la hotelul Radisson BLU începând cu ora 9.00.

Agricultura românească parcurge unul dintre cele mai bune sezoane din ultimele decenii cu producţii de cereale aproape de vârfurile istorice, iar prognozele de creştere economică au indicat deja această piaţă ca fiind motorul ce va ţine în spate creşterea economică de 2,5% estimată pentru acest an. Cei patru afacerişti de agrobusiness ce au în spate companii din producţia de cereale, lapte, zootehnie, procesarea alimentară sau distribuţia de utilaje vor dezbate cele mai fierbinţi dosare dintr-o piaţă unde se fac an de an afaceri de 15-18 miliarde de euro.

Cei prezenţi vor afla direcţia în care merge piaţa materiilor prime agricole, ce fonduri europene vor fi disponibile în noul sezon sau cine cumpără şi cine mai vinde terenuri agricole. Pe podiumul vorbitorilor vor fi şi Radu Ionescu, managing partner al Casei de Avocatură Ionescu şi Sava, Valeriu Steriu, preşedintele comisiei prezidenţiale pentru agricultură, Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Aso­ciaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Raluca Daminescu de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi Nicolae Popa de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Mai multe detalii pe www.zf.ro/conferinte

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO