ZF Live

Problema vizelor americane o putem rezolva noi, mediul de business şi liderii de opinie. Dacă am avut o viză expirată în ultimii patru ani, este momentul să prelungim pentru a duce rata de refuz a vizelor la sub 3%

Cristian Sporiş, preşedintele AmCham, camera de comerţ americană în România

Cristian Sporiş, preşedintele AmCham, camera de comerţ americană în România

Autor: Răzvan Botea

12.04.2024, 00:05 1382

♦ România poate intra în programul Visa Waiver dacă va înregistra în perioada septembrie 2023 - octombrie 2024 o rată de refuz pentru acordarea de vize americane de sub 3% ♦ Cristian Sporiş, preşedintele  AmCham România, spune că cei care au avut o viză americană care a expirat în ultimii patru ani pot aplica pentru reînnoire şi, având şanse mari de succes, pot duce rata de respingere la sub 3%.

„De data aceasta nu mai putem să sperăm că administraţia publică centrală va rezolva această problemă. Asta o vom rezolva doar noi, cei din mediul de business, liderii de opinie, din afaceri care ne calificăm pentru a obţine o viză. În cazul în care am avut o viză expirată în ultimii 4 ani de zile, noi, familiile noastre este momentul să contribuim, să o prelungim astfel încât să ne asigurăm că printr-un număr pozitiv de vize ajungem la o rată de refuz de sub 3%”, a spus Cristian Sporiş la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

România poate intra în programul Visa Waiver, care înseamnă că cetăţenii români ar putea să meargă în SUA pentru turism sau business, pentru o perioadă de mai puţin de 90 de zile, fără să mai aibă nevoie de o viză americană. Condiţia este însă ca rata de respingere pentru vizele americane să fie la sub 35 pentru o perioadă de un an, între 30 septembrie 2023 şi 1 octombrie 2024, a explicat Sporiş la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO