ZF Live

VIDEO ZF Live. Călin Gălăşeanu, preşedintele ARPIM: Un român cheltuie în medie 85 de euro pe an pe medicamente, faţă de media europeană de 300 de euro

06.11.2014, 15:20 81

În România un pacient consumă în medie medicamente în valoare de 85 de euro pe an, în condiţiile în care media europeană este de 300 de euro pe an, a declarat la ZF Live Călin Gălăşeanu, preşedintele ARPIM - Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

”Bugetul pentru medicamente este sub 25% din bugetul total alocat sănătăţii. Statul investeşte în terapiile medicamentoase aceeaşi sumă de bani ca în T4 din 2011, ceea ce este un lucru anormal. Noi alocăm în România 4% din PIB, în timp ce în Germania, dintr-un PIB mult mai mare, alocă 9%”, a spus  Gălăşeanu. ”Dacă plecăm de la premisa că sănătatea este o investiţie şi nu un cost, există multe locuri în care se pot rentabiliza terapiile actuale şi unde cheltuielile din sănătate pot fi făcute mult mai judicios”, a adăugat el.

România are o plajă patologică ridicată, sunt tot mai mulţi bolnavi de la an la an, ceea ce înseamnă o creştere a costurilor.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO