ZF Live

VIDEO ZF Live. Lavinia Elena Bâlteanu, director Direcţia Statisticii Pieţei Muncii la INS: România a pierdut 900.000 de salariaţi în perioada de criză. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de marţi, 16 iulie

Autor: Octavian Calei

16.07.2013, 12:32 543

Economia românească a pierdut 900.000 de salariaţi în perioada de criză declanşată în 2008, a spus Lavinia Elena Bâlteanu, director Direcţia Statisticii Pieţei Muncii din cadrul Institutului Naţional de Statistică, prezentă la emisiunea de business ZF Live de marţi, 16 iulie.

„Efectivul salariaţilor a cunoscut un trend ascendent în ultima perioadă cu mici fluctuaţii, dar în general, de la debutul perioadei de criză, când ajunsesem la aproape 5 milioane de salariaţi, am înregistrat un trend descendent până în martie 2011. Efectivul salariaţilor a început să crească şi pe acelaşi trend ne aflăm şi astăzi”, a spus Elena Bâlteanu.

În februarie 2011 mai erau înregistraţi în economie 4,1 milioane de angajaţi, ceea ce înseamnă că aproape 1 milion de salariaţi au fost disponibilizaţi din companiile care funcţionează pe teritoriul ţării.

Punctul de maxim a fost atins la jumătatea lui 2008, când erau 5 milioane de angajaţi, iar în februarie 2011, punctul de minim, când a revenit pe un trend ascendent. România a pierdut aproximativ 900.000 de salariaţi în perioada de criză.

Ultimele date statistice disponibile pe luna mai arată că sunt 4,4 milioane de salariaţi în economia românească. Datele rezultă dintr-o cercetare statistică lunară în a cărei sferă de cuprindere nu sunt incluse unităţile care au sub 4 salariaţi.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO