VIDEO ZF Live. Liviu Giugiumică, candidat pentru poziţia de administrator la SIF Oltenia: Mi s-ar părea o greşeală să fie vândute acţiunile la BCR acum

20 mar 2017 Autor: Roxana Rosu

Portofoliul de acţiuni deţinute de SIF Ol­tenia trebuie restructurat, o parte din pa­chetele actuale vândute şi  fondurile obţinute să fie folosite pentru investiţii în companii neco­tate, care pot aduce valoare inves­ti­to­rilor, a spus la ZF Live Liviu Giu­giumică, ma­na­ging partner la Trident Capital Invest­ments, firmă de consultanţă în fuziuni şi achi­ziţii, aflat pe lista de candidaţi pentru o po­ziţie în consiliul de administraţie al SIF Oltenia.

„Deşi portofoliul SIF Oltenia a fost restructurat în ultimii ani, el este compus mai ales din bănci (45% din activ) şi  energie (25%). Sunt companii mari listate, precum  BRD, Petrom şi BT, şi nu văd o mare valoare adăugată pentru un investitor să cumpere acţiuni SIF, când poate cumpăra direct la aceste companii.“

Un număr de 17 candidaţi s-au înscris pe cele şapte poziţii pentru noul consiliu de administraţie al SIF Oltenia (SIF5), singura societate din cele cinci rămasă în acţionariatul BCR, cea mai mare bancă din România. SIF5 are o deţinere de 6,3% din BCR, evaluată la 438 mil. lei, şi este al doilea cel mai mare acţionar după Erste.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2017

 
Cuvinte cheie:
giugiumica
, sif
, oltenia
, trident
, zf
, live
zf.ro
Abonează-te la Închide