ZF Live. Octavian Bădescu, Sameday Courier: O să ajungem ca singurele afaceri care vor fi rentabile să fie făcute cu bani de la stat

6 mar 2017 Autor: Ştefan Stan

Unul dintre pericolele care pândeşte pro­gramele de finanţare pentru antreprenori inte­gral cu bani de la stat este apariţia unor antre­prenori „de bani gata“. Aceste programe de finan­ţare 100% merg dintr-o zonă de sprijinire a antreprenoriatului într-o zonă de protecţie socială, a spus la Octavian Bădescu, Sameday Courier, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 
 
„Nu cred că banii statului, din taxe şi impozite, ar trebui să meargă în proiecte de mare risc, făcute de aspiranţi. Scopul taxelor şi impozitelor nu este acesta. Dacă antreprenorul este cel care îşi asumă riscul, iar profitul este recompensa riscului, atunci un antreprenor care e finanţat 100% de la stat este îndreptăţit moral la profit sau dividende? Cred că dintr-o anume perspectivă este eronat acest program, dar banii trebuie accesaţi, pentru că altfel rişti să fii scos din piaţă“, a spus Octavian Bădescu.
 
Un număr de 10.000 de mici antreprenori pot primi în acest an granturi de maximum 200.000 lei (circa 44.000 euro) pentru lansarea unui start-up, finanţarea acoperind integral investiţia în proiect, în baza noului program „Start-up Nation – Romania“. Pentru a putea beneficia de acest grant, antreprenorii trebuie să acumuleze un punctaj minim de 60 de puncte din 100 posibile, dintr-o grilă de punctare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.03.2017

 
Cuvinte cheie:
video
, zf
, zf live
zf.ro
Abonează-te la Închide