ZF Live

Video ZF Live. Un tânăr antreprenor a pariat 40.000 euro pe o florărie online premium

24.08.2015, 15:51 1795

“Piaţa este încă la început şi mai primeşte jucători,” a declarat Sorin Manică, proprietarul florăriei online Oraşul Florilor.

Când vine vorba despre competiţia pe care o are florăria online, Manică a declarat că: “Ne interesează jucătorii mari, dar şi cei mici şi inovativi”.

Pentru că florăria a fost lansată în februarie 2015 în urma unei finanţări personale de 40.000 de euro, antreprenorul spune că în prezent nu se poate vorbi de profit, mai ales pentru că investiţiile continuă. „Suntem la început, estimăm că vom ajunge pe break-even (punctul în care cheltuielile şi veniturile sunt egale- n.red.) undeva în primăvară. În rest, continuăm investiţia. Toţi banii pe care i-am băgat au mers în produs, în oameni şi în marketing.

“Un trandafir îl luăm din Olanda cu 1.4-1.5 lei, iar un buchet cu 10 trandafiri îl vindem aici cu aproximativ 100 de lei, dar totul ţine de sezon”.

Fondatorul Oraşului Florilor a declarat că ţinta lui pentru acest an este să aibă, în medie, 200 de comenzi pe lună, la o medie de 120-130 de lei buchetul, acum având deja în jur de 150.

Sorin Manică a spus că prima comandă a venit de la nişte foşti colegi de muncă de-ai lui, iar cele mai scumpe comenzi de până acum sunt aranjamentele unui domn din Călăraşi pentru soţia sa pe care i le face cadou o dată la o lună sau două şi costă între 600-700 de lei.

“Am venit cu un produs nou, cornetele de flori, iar cornetele sunt făcute de un artist care lucrează în lut ars.” 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO